Bine ati venit pe website-ul My Dental Brasov!
Suna la: +40 753 116 222
Brasov, B-dul Grivitei, nr. 9
Luni, Miercuri, Vineri: 13:00 - 19:00
Marți, Joi: 09:00 - 13:00 | Sambata, Duminica: Inchis

Protetica dentara

Protetica dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu reconstrucția dentiției pacientului prin lucrări fixe : fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile : proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Coroanele dentare sunt un tratament obișnuit folosit de către medicul stomatolog pentru a îmbunătăți rezistența sau aspectul dinților cu procese carioase, pete sau colorații anormale. Coroanele sunt de foarte multe ori alegerea logică atunci când un dinte este amenințat de o cavitate foarte mare, sau pur și simplu nu are integritatea structurală pentru a fi obturat. Coroana este fixată pe dintele natural preparat în prealabil prin șlefuire folosind o formă specială de ciment dentar.

Proteza parțială

Atunci când mai mulţi dinţi lipsesc, o proteză parțială detașabilă poate reprezenta soluția necesară pentru a umple spaţiile. Protezele parțiale sunt atașate, de obicei, de dinții naturali, prin croșete inestetice.

Protezele totale sunt folosite pentru înlocuirea dinţilor atunci când pe arcade nu mai există nici un dinte.

Proteze dentare cu capse

Este o variantă mult îmbunătățită a protezei dentare mobilizabile.  Proteza dentară cu capse este compusă dintr-un sistem tip „matrice și patrice”. Matricea fiind fixată pe proteza iar patricea pe dinți sau implanturi. Acest sistem sporește stabilitatea protezei.

Programeaza-te online!


    Call Now Button