Bine ati venit pe website-ul My Dental Brasov!
Suna la: +40 753 116 222
Brasov, B-dul Grivitei, nr. 9
Luni, Miercuri, Vineri: 13:00 - 19:00
Marți, Joi: 09:00 - 13:00 | Sambata, Duminica: Inchis

Implantologie

Implantologia este o ramură relativ nouă a stomatologiei, care a revoluţionat viziunea asupra metodelor  de înlocuire a dinților absenți.
Un implant dentar este un tip de rădăcină dentară artificială implantată în osul maxilar, aceasta reprezentând o formă de susținere pentru un dinte sau o punte dentară.

Avantajele tratamentului prin implant dentar

  • Dintele obţinut prin implant dentar se apropie cel mai mult de confortul oferit de un dinte natural;
  • Nu trebuie afectaţi dinţii vecini prin şlefuiri ca în cazul lucrărilor dentare clasice;
  • Înlocuieşte rădăcina dintelui, fapt care ajută la menţinerea nivelului osului în limite estetice si funcţionale;
  • Când pacientul are edentaţii mari, o alternativă la proteza mobilă o reprezintă protezarea overlay pe doar 4 sau 6 implanturi;
  • Îmbunătăţeşte masticaţia, fonaţia şi fizionomia;
  • Implantul dentar este rezistent şi durabil.

Procedura de inserție a unui implant depinde de anumiți factori : stare generală de sănătate, oferta osoasă, disponibilitatea pacientului.

În cazul în care pacientul prezintă o rezorbție osoasă importantă, datorată intervalului lung de timp de la data extracției până la inserarea implantului, este posibil să necesite operațiuni suplimentare, precum sinus lifting (înălțarea membranei sinusale) și adiție de os.

Limitele principale care asigură succesul unui implant dentar sunt date de cantitatea și calitatea osului în care se va insera implantul , poziția sinusului maxilar la arcada superioară sau a canalului principal cu vase și nervi pentru mandibulă.

Este important de știut că după efectuarea implantelor trebuie să mai treacă o perioadă de 4-6 luni până la efectuarea lucrărilor protetice, timp necesar pentru biointegrarea acestora.

Programeaza-te online!


    Call Now Button